25 yıllık evli olan sigortasız ev hanımları dikkat! Devlet sigorta primlerinizi karşılayacak! Emeklilik müjdesi duyuruldu!

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda birçok farklı konu ile ilgili olarak müjdelerini paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ev hanımlarına da emeklilik müjdesi vermişti. O açıklamanın ardından ev hanımlarının nasıl emekli olabileceği merak konusu oldu. İşte milyonları umutlandıran çalışmaya yönelik detaylar…

14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplumun her kesimini yakından ilgilendiren birtakım yeni uygulamalara yönelik müjdeler paylaşmıştı. Yeni dönemde öncelikle gençlere destek verileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aile Koruma Kalkanı Programı” isimli yeni uygulama kapsamında birçok faydanın sağlanacağını belirtmişti.

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulacağı ve ilgili bankanın kaynağının Karadeniz gazının olacağını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde ev hanımları için de emeklilik yolunun açılacağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev hanımları için vermiş olduğu müjdenin ardından arama motorlarında konu ile ilgili olarak araştırmalar hız kazandı. Peki, ev hanımları nasıl emekli olabilecek? Ev hanımlarının emeklilik şartları neler olacak?

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK MÜJDESİ!

25 yıllık evli olan sigortasız ev hanımları dikkat! Devlet sigorta primlerinizi karşılayacak! Emeklilik müjdesi duyuruldu!

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulunan ve yeni dönemde ev hanımlarının da emekli olabileceklerini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonların yüzünü güldürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den de konuya yönelik bir açıklama geldi. Emekli olmak isteyen ev hanımlarının sigorta primlerinin 3’te 1’inin devlet tarafından karşılanacağını ifade eden Bakan Nebati, uygulamanın yakın zamanda devreye gireceğini belirtti.

EV HANIMLARI EMEKLİLİK BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

25 yıllık evlilik ve daha önce sigortalı çalışma hayatının bulunmamış olması gibi şartların aranacağı tahmin edilen ev hanımları emeklilik uygulaması için henüz Resmi Gazete’de bir karar yayınlanmadı. Bu neden ile bakanlık da henüz başvuruları kabul etmeye başlamadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in veya Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yakın zaman içerisinde yeni uygulamaya ilişkin resmi açıklamalarda bulunmaları bekleniyor.

25 yıllık evli olan sigortasız ev hanımları dikkat! Devlet sigorta primlerinizi karşılayacak! Emeklilik müjdesi duyuruldu! ile ilgili etiketler emeklilik Ev Hanımı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.