22 Mayıs’a kadar başvuran herkes memur olacak! Sınav ve mülakat şartı yok! Başvuru şartları ve zamanı…

Personel alımı yapacağını duyuran kurumlardan biri de İŞKUR oldu. İŞKUR, 125 memur alımı yapacağını duyurdu. Başvuru için mülakat ya da sınav şartı bulunmuyor. İşte detaylar…

Kamu kurumlarında personel alımları tüm hızıyla devam ediyor. Kamu kurumları şartlarını ve alım yapacağı pozisyonları belirleyerek ilanlar yayımlıyor. Bu ilanlarda belirtilen nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabiliyor.

Kamu alımlarına başvuracak adayların genel olarak belirtilen şartları da sağlaması gerekiyor. Buna göre başvuru sahiplerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. Aynı zamanda erkekler için askerlik hizmetinin yapılmış ya da ertelenmiş olması da gerekiyor. Öte yandan herhangi bir suçtan mahkûmiyeti olmamak, kamu haklarından kısıtlı olmamak gibi şartlar da bulunuyor. Bu şartların yanı sıra adayların güvenlik soruşturması safhasını da geçmesi gerekiyor.

İŞ-KUR MEMUR ALIMLARI 8 MAYIS’A KADAR DEVAM EDECEK

İŞ-KUR, 3 Mayıs tarihinden 125 personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre alınan personeller, İŞKUR’un taşra teşkilatında görev yapacak. Başvurular 22 Mayıs tarihine kadar devam edecek.

Başvuru yapmayı düşünen adayların önlisans mezunu olması gerekiyor. Aynı zamanda KPSS P93 puan türünden en az alınması gereken puan 70 olarak belirtiliyor. Başvuru sonrasında herhangi bir yazılı ya da sözlü sınav yapılmayacağı için KPSS puanı daha önemli hale geliyor. Yüksek puan alan adayların, İŞKUR personeli olma şansı artıyor.

İŞ-KUR, HANGİ POZİSYONLAR İÇİN ALIM YAPACAK?

22 Mayıs’a kadar başvuran herkes memur olacak! Sınav ve mülakat şartı yok! Başvuru şartları ve zamanı…

İŞ-KUR’un hangi pozisyonlar için alım yapacağı belli oldu. Alım yapılacak ön lisans bölümleri arasında bilgisayar operatörlüğü, adalet, büro yönetimi, halkla ilişkiler, insan kaynakları ve sosyal güvenlik gibi farklı bölümler yer alıyor.

Başvuru yapmak isteyen adaylar için İŞ-KUR internet sitesinde başvuru formu açılacak. Başvuru formunda adaylardan kişisel bilgiler istenecek. Aynı zamanda öğrenim bilgileri, KPSS sonuçları ve iş deneyimleri gibi bilgilerin de doldurulması gerekecek.

Başvurular 8 Mayıs’tan 22 Mayıs’a kadar devam edecek. Adayların en fazla beş tercih yapma hakkı bulunuyor. Başvuru onayı vermeden adayların sistemden çıkmaması gerekiyor. Aksi takdirde başvurular geçersiz sayılıyor.

22 Mayıs’a kadar başvuran herkes memur olacak! Sınav ve mülakat şartı yok! Başvuru şartları ve zamanı… ile ilgili etiketler İŞKUR memur alım ilanı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.