2023 yılı Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor?

22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece başlayan 2023 yılı ramazan ayı tüm hızı ile devam ederken arama motorlarında da ramazan ayına ilişkin araştırmalar yapılmaya başlandı. Müslümanlar, bu sene Kadir Gecesi’nin hangi güne denk geldiğini öğrenebilmek adına Diyanet İşleri Başkanlığı’nı yakın takip altına aldı. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2023 Dini Günler Takvimi’ne ilişkin ayrıntılar…

22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece başlamış olan mübarek ramazan ayında nerede ise 3 hafta geride bırakıldı. Oruç ibadetlerini yerine getirebilmenin heyecanını yaşamaya devam eden vatandaşlar, arama motorlarında da bu yılın dini günlerine ilişkin araştırmalar yapmaya başladı. Bu noktada en çok sorgulanan başlıklardan biri de Kadir Gecesi oldu. Müslümanlar, bin geceden daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi’nin hangi güne denk geldiğini merak ediyorlar.

Ramazan ayının başlaması ile birlikte yeni yılın dini günlerine ilişkin araştırmalar da hız kazandı. Özellikle Kadir Gecesi’nin bu sene hangi güne denk geldiği en çok merak edilen konu başlıklarından biri oldu. Bu noktada devreye giren Diyanet İşleri Başkanlığı, yayınlamış olduğu 2023 Dini Günler Takvimi ile vatandaşları bilgilendirdi.

KADİR GECESİ HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

2023 yılı Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor?

23 Mart Perşembe günü başlamış olan 2023 yılı ramazan ayı, Müslüman alemi tarafından heyecan ile karşılandı. Oruç ibadetinde 3’üncü hafta geride bırakılırken Diyanet İşleri Başkanlığı da vatandaşlar tarafından yakın takip altına alındı. Bin geceden daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi’nin bu sene hangi tarihe denk geldiği merak konusu oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi kaynakları aracılığı ile yayınlanmış olan 2023 Dini Günler Takvimi, vatandaşlar tarafından yakın takip altına alındı. Kadir Gecesi’nin hangi güne denk geldiğini merak eden vatandaşlar için açıklamada bulunan kurum, bu sene 17 Nisan 2023 Perşembe gününün Kadir Gecesi olarak belirlenmiş olduğunu bildirdi.

2023 YILI RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanmış olan 2023 Dini Günler Takvimi’nde Ramazan Bayramı tarihlerine de yer verildi. Kurum, bu yıl Ramazan Bayramı’nın 21 Nisan tarihinde başlayıp 23 Nisan tarihinde sona ereceğini bildirdi.

2023 yılı Kadir Gecesi ne zaman? Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor? ile ilgili etiketler Kadir Gecesi Ramazan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.