18 yaş altı aşı ne zaman olacak? E Nabız aşı sıram geldi mi?

18 yaş altı aşı ne zaman olacak sorusu SGK kayıtlı olanlar içinde sıranın gelmesi sonrasında bir kez daha gündem oldu. E Nabız sistemi üzerinden yapılan sorgulamalarda aşı sırasının gelip gelmediği öğrenilmekte. Peki, E Nabız aşı sıram geldi mi?

Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda koronavirüs aşı sıralama takviminde yaş grupları düşmeye başladı. 1 Haziran tarihinden itibaren 50 yaş üstü vatandaşlara aşı hakkı tanınırken son olarak SGK kayıtlı olan vatandaşlarda aşı sıralamasına alındı. Bununla birlikte vatandaşlar ‘Aşı sıram geldi mi’ sorusuna yanıt arar oldu.

E Nabız Aşı Sıram Geldi Mi, Sorgulama Nasıl Yapılır?

Aşılanıp aşılanmayacağımızı ya da sıranın bize gelip gelmediğini öğrenebilmek için TC Kimlik No ile beraber daha önceden aldığımız E Devlet şifreleri ile bunu öğrenmek mümkün. E Nabız sisteminden veya 2023'e 'Aşıla' yazıp SMS atarak aşı sırasının size gelip gelmediğini rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

18 yaş altı aşı ne zaman olacak? E Nabız aşı sıram geldi mi?

Turkiye.gov.tr ya da e devlet mobil uygulamalarından giriş yaparak ve arama bölümünden MHRS yazarak aşı randevu bölümüne ulaşmak mümkün. Koronavirüs aşı başvurusu işlemleri e-devlet, e-nabız, MHRS mobil uygulamaları üzerinden yapılmakta.

18 Yaş Altı Ne Zaman Aşı Olacak?

Henüz aşı sırası gelmeyen 18 yaş altındaki kişiler için henüz kesin bir tarih açıklanmadı. Bu kapsamda ayrıntılar netleştikçe bilgiler vermeye devam edeceğiz.

T.C. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenmiş öncelikli risk grubunda 18 yaş altındaki kişiler yer almadığından şu an için çocuklara COVID-19 aşısı uygulanmayacaktır.

18 yaş altı aşı ne zaman olacak? E Nabız aşı sıram geldi mi? ile ilgili etiketler e-Nabız aşı 18 yaş altı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.