17 Ağustos depreminde Ecevit'in çaresizliği: Talimat vereceğim ama telefonla ulaşamıyorum!

Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5,9'luk deprem sonrası devletin vatandaşlar için seferber olması akıllara 99 depreminde dönemin başbakanı Ecevit'in basın açıklamasını getirdi. Hükümetin deprem bölgesine ancak 3 gün sonra gittiği o dönemde Ecevit'in "Talimat vereceğim ama telefonla ulaşamıyorum." sözleri 'Nereden nereye' dedirtti. 

Azize Tiktaş
Azize Tiktaş

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9'luk depremin ardından devletin ilgili kurumları ivedilikle deprem bölgesine giderek organize bir şekilde vatandaşlar için seferber oldu. 

"ANKARA'YA GEREKEN DİREKTİFLERİ VERME DURUMUM YOK"

Devletin bu refleksi akıllara 1999'da Gölcük'te yaşanan deprem sonrası bölgeye günlerce yardım gitmemesi ve dönemin başbakanı Ecevit'in basın açıklamasını getirdi. Ecevit'in "İlgili devlet kuruluşlarına sesleniyorum. Bulunduğum yerden Ankara'ya telefonla gereken direktifleri verme durumum yok. Bütün devlet kuruluşlarını bu duruma çözüm bulmaya çağırıyorum. " sözleri 'Nereden nereye' dedirtti. 

DEVLETİN 99 DEPREMİ ACZİYETİ HALA HAFIZALARDA

Düzce depreminde devletin bütün imkanlarıyla seferber olması vatandaşın takdirini topladı. 

17.480 kişinin hayatını kaybettiği ve 23.781 kişinin yaralandığı 1999'daki büyük afet ve devletin düştüğü acziyet ise hala hafızalarda.

"ECEVİT'İ UYANDIRMAYA KIYAMADIK"

Gece saatlerinde yaşanan 1999 depreminde Marmara adeta yıkılırken dönemin başbakanı Ecevit ise evinde uyuyordu. Depremin yaşandığını sabah vakitlerinde öğrenen Ecevit'in bu durumunu yardımcıları ise 'Uyandırmaya kıyamadık' gibi trajikomik bir cümle ile ifade etmişti.

BAKAN SOYLU VE BAKAN KURUM DEPREM BÖLGESİ'NDE

Düzce'de depremin yaşandığı ilk anda ise AFAD ve Düzce Valiliği ivedilikle organize oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum deprem bölgesine giderek vatandaşlar için seferber oldu. 

 

 

17 Ağustos depreminde Ecevit'in çaresizliği: Talimat vereceğim ama telefonla ulaşamıyorum! ile ilgili etiketler Bülent Ecevit deprem İstanbul 17 Ağustos Depremi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.