165 dakika kaç saat? TYT sınavı kaç saat, kaç dakika sürecek?

Hafta sonunda TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturum halinde gerçekleştirilecek olan YKS sınav süresi adaylar tarafından merak edilmektedir. Sınava az bir zaman kala YKS başlangıç ve bitiş saatleri sorgulanmaktadır. Peki ama 165 dakika kaç saat yapmaktadır?

YKS sınavı hafta sonunda tüm iller genelinde düzenlenecektir. Hafta sonunda TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturum halinde gerçekleştirilecek olan YKS sınavının başlangıç ve bitiş süresi adaylar kadar veliler tarafından da merak edilmektedir.

ÖSYM tarafından daha önceden yapılan açıklamada; YKS ilk oturum TYT sınavı 165 dakika, ikinci oturum olan AYT sınavı 180 dakika, üçüncü oturum olan YDT sınavı süresi ise 120 dakikadır.

165 Dakika Kaç Saat?

165 dakika 2 saat 45 dakika yapmaktadır. Bu doğrultuda saat 10.15’te başlayacak TYT sınavı 13.00’da sona erecektir.

165 dakika kaç saat? TYT sınavı kaç saat, kaç dakika sürecek?

TYT sınavına girecek olan adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak bir şekilde açık olmalıdır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi açısından adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekmektedir.

Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.

165 dakika kaç saat? TYT sınavı kaç saat, kaç dakika sürecek? ile ilgili etiketler YKS Sınav dakika saat
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.