16 Mart'ta büyük deprem mi olacak? Söylentinin kaynağı ne? Cübbeli Ahmet'ten deprem kehanetine dair açıklamalar

Rumî takvime göre Mart ayının ilk çarşambasında dünyayı büyük felaketlerin, özellikle de İstanbul'u depremin beklediğine dair söylentiler sosyal medyada panik yarattı. Cübbeli Ahmet Hoca o rivayeti yorumladı.

İmam Serhendî'ye atfen Mart ayında deprem olacağına dair söylentiler sosyal medyada yayılırken, halkı paniğe sürükledi. Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Rumî takvime göre mart ayının ilk çarşamba gecesi, yani miladî takvimde 15 Mart'ı 16 Mart'a bağlayan gece meydana geleceği söylenen felaketleri son sohbetinde yorumladı.

"BELALARIN ARZA İNDİĞİ AY"

Mart ayını "belaların arza indiği ay" olarak niteleyen Ahmet Mahmut Ünlü, "Mart ayı biraz sıkıntılıdır. Tehlike ve belalardan sakınmak için sürekli zikirle teyakkuzda olmak lazım. 15 Mart Salı günü akşam namazını kıldıktan sonra 12 Fatiha, 100 Besmele, 100 La Havle, 27 İnna Enzelnâ ve gerekli dualar okunmalı. Ulemâ buyurmuşlar ki, mart ayının ilk çarşambası, bu da Rumî takvime göre 12 gün sonra girdiğinden, 15 Mart Salı gününü çarşambaya bağlayan akşam agâh olmamız gerek. Gafillerden olmayalım. Akşamı kılın, sünneti kılın, tespihleri çekin. Okunacak zikirleri öğrenin. Belaya dua hazırlayın" dedi.

"TAŞ YAĞMAK ÜZERE TAŞ"

Günahlar devam ettiği için belaların da kaçınılmaz olarak dünyaya yağdığına vurgu yapan Cübbeli Ahmet Hoca, "Belalar yağıyor! Şu lezbiyenlik, eşcinsellik işlerinden taş yağmak üzere, taş... Sahih hadisler buna işaret ediyor. 15 büyük gühan bu toplumda alenen işleniyor. Belalar gelecek... Bu yüzden kıtlık olacak mı, kuraklık olacak mı diye sorma." diye sözlerini sürdürdü.

16 Mart'ta büyük deprem mi olacak? Söylentinin kaynağı ne? Cübbeli Ahmet'ten deprem kehanetine dair açıklamalar ile ilgili etiketler 16 Mart Ahmet Mahmut Ünlü Cübbeli Ahmet Hoca istanbul depremi kehanet İmam Serhendî
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.