15 Şubat Pazartesi okullar açılacak mı? Okulların açılışı 15 Mart'a ertelendi mi?

Yüz yüze eğitimde okulların ne zaman açılacağı öğrenciler ve veliler tarafından merak edilirken “15 Şubat 2021 Pazartesi okullar açılacak mı” sorusu bir kez daha gündem oldu. Peki, okulların açılışı 15 Mart'a ertelendi mi?

Koronavirüs salgınından vakaların artması nedeniyle okulların açılışı bu sene de sekteye uğramaya devam etmekte. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son açıklamasında okullarda yeniden yüz yüze eğitimin verilebilmesi için her türlü şartları zorladıklarını söyleyerek ilk olarak 15 Şubat tarihini işaret etti.

Ancak son zamanda koronavirüs vakalarının düşmesi akabinde okulların en yakın zaman olan 15 Şubat Pazartesi gününde açılması gündeme geldi. Güz döneminde okullarından uzak kalan öğrencilerin bahar döneminde yüz yüze eğitim ile birlikte yeniden dönüş sinyali de verilmiş oldu. Peki, 15 Şubat Pazartesi günü okullar açılacak mı?

15 Şubat Pazartesi okullar açılıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında bazı etkinlikler kapsamında 81 ildeki öğrencilerle buluştu. Yarıyıl tatilinin başladığına dikkat çeken Selçuk, sıra dışı ve ilginç bir ilk dönemin geride kaldığını işaret eden Selçuk, ikinci dönemde salgının azalması ihtimaline değinerek okullarda yüz yüze eğitimin başlayabileceğini müjdeledi.

15 Şubat Pazartesi okullar açılacak mı? Okulların açılışı 15 Mart'a ertelendi mi?

15 Şubat tarihinden itibaren okulların artık mümkün olduğu kadar yüksek bir kapasite ile açılması gerektiğini konusunda bir kararlılıklarını olduğunu söyleyen Selçuk, öğrencilerinde bu anı merakla beklediklerini belirtti. 15 Şubat’ta kapsamlı bir şekilde telafi programı hazırlıklarını yaptıklarını ifade eden Selçuk bunların yanında uzaktan eğitim için tablet desteğinin de devam edeceğini müjdeledi.

Okulların açılışı 15 Mart’a ertelendi mi?

Ancak bunların yanında okulların açılışının koronavirüs salgını yüzünden ertelenmesi de gündemde. Yaşabilecek olumsuz şartlar doğrultusunda okullarda yüz yüze eğitimin 15 Mart Pazartesi tarihine kadar ertelenebileceği gündeme gelebilecek.

15 Şubat Pazartesi okullar açılacak mı? Okulların açılışı 15 Mart'a ertelendi mi? ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullar erteleme yüz yüze eğitim açılış
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.