14 Mayıs'ın kazananı Erdoğan ve Cumhur İttifakı! CHP-İYİ Parti şimdi ne yapacak?

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ seçim özel bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsunun seçim özel yayınında, 14 Mayıs seçimlerinde sandıklardan çıkan son oy durumunu, seçimin ikinci tura kalması halinde yaşanabilecek gelişmeleri ve muhalefet cephesindeki krizi analiz etti. 

''KILIÇDAROĞLU VE STRATEJİSİ KAYBETTİ''

Ceyhun Bozkurt, ''Seçim birinci turda da bitebilir ama yüksek ihtimal ikinci tura kaldı. Seçimde ikinci tura gidilse de Kılıçdaroğlu ve stratejisi kaybetti. Kılıçdaroğlu hem sayısal hem de psikolojik olarak kaybetti. Kılıçdaroğlu ilk turun ikincisi oldu. Kılıçdaroğlu oyunu artırmadan 30-40 milletvekili kaybetti. Bu seçimin kazananı Babacan, Davutoğlu ve Karamollaoğlu. Kemal Kılıçdaroğlu çevresindeki politik olarak kenara çekilmesi gereken yapılara faydası oldu ama CHP'ye zarar verdi. Seçimin kaybedeni Kılıçdaroğlu ve destekçileridir. Anadolu Ajansı ile Anka Haber Ajansı'nın verileri bir noktada buluştu. Yalan üzerine kurulu bir propaganda mekanizması oluşturdular.

''ERDOĞAN İKİNCİ TURDA DA KILIÇDAROĞLU'NU YENECEKTİR''

Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti Meclis'te çok karlı çıktı. CHP-İyİ Parti içinde bir tartışma başlayacak. Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının stratejisi sorgulanacak. CHP'de 10 Aralıkçılar ile İmamoğlu arasında Kılıçdaroğlu sonrası genel başkanlık için kavga edecek. CHP çorba gibi karışacak. İYİ Parti sorgulanacaktır. İYİ Parti'nin kurmay hedefi ittifakı sorgulayacak, İYİ Parti'nin içindeki diğer bir kesim ise Yavuz Ağıralioğlu perspektifinden yönetimi sorgulayacaktır. Muhalefetin Kılıçdaroğlu'nun oluşturmaya çalıştığı yapıya kızgınlığı Erdoğan'a duydukları kızgınlıktan daha fazladır. İkinci turda Sinan Oğan'a oy veren seçimenin çok az bir kesimi Kılıçdaroğlu'na oy verir. Muhalefet kesimi 14 gün içinde kendi seçmenini motive edemezse bu kadar oyu bile alamayabilir. Çok büyük bir sürpriz olmaz ise Recep Tayyip Erdoğan ikinci turda da Kılıçdaroğlu'nu yenecektir. Erdoğan, 2019 seçimlerindeki İstanbul'un rövanşını bu seçimlerde almış oldu.'' ifadelerini kullandı.

‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

14 Mayıs'ın kazananı Erdoğan ve Cumhur İttifakı! CHP-İYİ Parti şimdi ne yapacak? ile ilgili etiketler Haberin Olsun Ceyhun Bozkurt Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhur İttifakı CHP İYİ Parti Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.