14 Mart'ta deprem bekleniyor mu? 14 Mart gecesi deprem olacak mı?

14 Mart'ı 15 Mart'a bağlayan gece neler olacağı sosyal medya olmak üzere çoğu yerde konuşulurken Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'de kamuoyunu derinden sarsan açıklamalar yaptı. Türkiye'de 6 Şubat tarihinden bu yana yaşanan felaketler zinciri konusunda astrologlar ise gezegen hareketlerinin bazı olayları tetikleyebileceğini söyledi. Peki gerçektende 14 Mart Kur'an'da geçiyor mu?

14 Mart'ı 15 Mart'a bağlayan gece bazı felaketlerin yaşanabileceği iddiaları sosyal medyada konuşulmaya başlandı. Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'de geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamasında 14 Mart'ı işaret etmişti.

Olası İstanbul depremi konusunda büyük korku yaşayan vatandaşlar ise astrologların 14 Mart görüşlerini sorgulamaya başladı.

14 Mart'ta ne olacak?

Bilimsel konuda kesin bir açıklama yapılmazken 14 Mart ile ilgili internette yoğun bir araştırma yapılmaktadır. Rumi Takvime göre Mart ayına da girilmesiyle birlikte Ünlü'nün yaptığı hesaplamalara göre; 14 Mart Salı gecesi risk oluşturmaktadır.

Ahmet Mahmut Ünlü aslında 14 Mart akşamı büyük musibet ve belaların olacağını tam olarak söylemiyor. Ancak burçların, gezegenlerin hareketleri ve bunları etkileri sonucu büyük olayların meydana gelebileceği iddia ediliyor.

14 Mart'ta deprem bekleniyor mu? 14 Mart gecesi deprem olacak mı?

Halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'de 14 Mart'ı 15 Mart'a bağlayan gece için felaket uyarısında bulundu. Ahmet Hoca açıklamasında, "14 Mart akşamı çok büyük belaların, şerlerin dinen takdir edildiği bir gece demiyorum. Ama Allah'ın gezegenlere, burçlara verdiği etkilerden dolayı, çok kötü etkilerin, çok belaların hasıl olacağı bir duruma neden olabilir" ifadelerine yer verdi.

Deprem kahini olarak tanınan Frank Hoogerbeets ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında 15 Mart'ı işaret edince işler iyice karıştı. Hoogerbeets, "Ay, Jüpiter'le yeni hizaya girdiğinden, son videoda açıklandığı gibi önümüzdeki iki gün içinde daha güçlü sismik aktivite yaşanabilir. Ancak son dalgalanmalar 15-16 Mart için de önemli hale gelebilir” sözlerini sarf etti.

Vatandaşlar ise Hoogerbeets'in uyarıları sonrasında paniğe kapılırken bazı takipçilerde 'korku yayıyorsun' diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

14 Mart'ta deprem bekleniyor mu? 14 Mart gecesi deprem olacak mı? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.