13 Mart okullar tatil mi? Deprem bölgesinde 13 Mart'ta okullar açılıyor mu?

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi sonrasında Adana, Gaziantep, Osmaniye'de okullarda eğitim ve öğretime ara verilmişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; Adana, Gaziantep, Osmaniye'de okullar ne zaman açılıyor sorusunun cevabını yanıtladı. Peki, 13 Mart okullar tatil mi? İşte yanıtı…

Yeni haftaya girilirken Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da okulların ne zaman açılacağı yönünde son dakika bilgiler geldi. Öğrenciler ve velilerde "Deprem bölgesinde 10 ilde okullar ne zaman açılacak?" sorusuna yanıt aradı.

KİLİS, DİYARBAKIR VE ŞANLIURFA'DA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde yer alan 10 ildeki okulların açılış tarihini duyurdu. Bakan Özer, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"10 ilimizde eğitim öğretime geçişi il bazlı değil ilçe ve okul bazlı sürdüreceğiz. 3 ayrı kategoride yer alan illerimizde okullarımızın sağlamlık raporlarına göre farklı zamanlarda eğitim öğretime başlayacağız.

Birinci kategoride Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerimizde 1 Mart itibarıyla eğitime başlıyoruz."

ADANA, OSMANİYE VE GAZİANTEP'TE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

İkinci kategoride yer alan Adana, Gaziantep ve Osmaniye illerinde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar verilen ara 13 Mart'a kadar uzatıldı.

ADIYAMAN, MALATYA, KAHRAMANMARAŞ VE HATAY'DA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Üçüncü kategoride ise; Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay yer alıyor. Bu illerde de 1 Mart tarihine kadar verilen ara 27 Mart tarihine kadar uzatıldı.

13 Mart okullar tatil mi? Deprem bölgesinde 13 Mart'ta okullar açılıyor mu? ile ilgili etiketler deprem Okul tatil Adana Osmaniye Gaziantep
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.