11 Eylül’ü planlayan adam… El Kaide lideri Zevahiri nasıl öldürüldü? Operasyonda ‘balkon’ detayı!

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsunun yeni bölümünde, El Kaide lideri Zevahiri'ye yapılan operasyonun ayrıntılarını, Pençe - Kilit Operasyonu ile PKK'nın suikast timine indirilen ağır darbeyi, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun açıklamasıyla alevlenen kredilerle döviz stoğu iddiasını ve Ankara'da cemevlerine yapılan çirkin provokasyonu masaya yatırdı.

"EL KAİDE YENİDEN Mİ ŞEKİLLENECEK? ZEVAHİRİ'NİN YERİNE KİM GELECEK?''

Ceyhun Bozkurt, ''Sünni İslam uyanışı isimli hareketin içinde bulunuyordu. Usame bin Ladin ile tanışması hayatına yön veren olaydır. El Kaide'nin kuruluş sürecinde rol oynadı. 11 Eylül'ü planladı, Madrid'de, Bali'de, İstanbul'da yapılan terör saldırılarını planladı. İlk tespit Nisan'da yapıldı, takip süreci devam etti. Evinde balkona çıktığı esnada operasyon düğmesine basıldı. El Kaide 2010'lu yıllardan sonra eylemsellik konusunda geri durmaya başladı, IŞİD gündeme geldi. IŞİD ile El Kaide arasında bir mücadele var. Operasyonun Taliban iktidarının birinci yılına denk gelmesi önemli. Bu bir mesajı mı? El Kaide yeniden mi şekillenecek? Yerine kim geçecek? Terör örgütleri gayrinizami harp unsurları açısından bulunmaz nimettir, onları kullanarak operasyon yapar. DEAŞ'ın Horasan koluna alan açılması, El Kaide'nin yeniden dizaynı gündeme gelebilir.

''TERÖR ÖRGÜTÜ HAREKET EDEMEZ HALE GELDİ. YERALTINA ÇEKİLMİŞ HALDELER, KAFAYI DIŞARI ÇIKARAMIYORLAR''

Örgütün içinde keskin nişancı, sabotajcı, suikastçı olarak yetiştirdiği militanlar var. Üzerlerinden enteresan şeyler çıktı. Örgüt ciddi şekilde hareket edemez hale geldi. Yeraltına çekilmiş haldeler, kafayı dışarı çıkaramıyorlar. Suikast üzerinden plan yapmaya çalışıyorlar. Bu operasyon örgütün suikast timinde yer alan militanları da psikolojik olarak etkileyecek.

''BUNU YAPANLARA CİDDİ YAPTIRIM GELMELİ, SERT UYGULAMALAR YAPILMALI''

Ülke dolarla mücadele ederken, siz dolar stoğu yapamazsınız. Bunu yapanlara ciddi yaptırım gelmeli, sert uygulamalar yapılmalı. Bankalar o kredileri paradan para kazan diye vermiyor. Devletin verdiği imkanları bu ülkeye katkı yapın diye veriliyor. Olmuyorsa varlık vergisi tekrar gündeme gelebilir. Olağanüstü bir durumdan geçiyoruz.

''ARKA ARKAYA YAPILAN BU SALDIRILAR MİLLETİ PROVOKE EDECEK SALDIRILARDIR''

Birileri bunu kullanıyor, dolduruyor. Muharrem ayının ilk günü, arka arkaya 23 cemevine yapılan saldırı milleti provoke edecek saldırılardır. Birileri Türkiye'ye operasyon çekiyor. O eli kırmazsak yarın öbür gün başka şeyler yaparlar. Alevisi ve Sünnisi ile biz Türk milletiyiz.'' ifadelerini kullandı.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

11 Eylül’ü planlayan adam… El Kaide lideri Zevahiri nasıl öldürüldü? Operasyonda ‘balkon’ detayı! ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun ABD zevahiri El Kaide

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.