10 Temmuz Ay'ın ikiye bölünmesi doğru mu? İşte Hz. Muhammed'in (sas) mucizesi!

Allah'ın peygamberi Hz. Muhammed'e (sas) verdiği en büyük mucize şüphesiz Kuran'dır. Bunun yanısıra peygamber efendimizin göğe yükselmesi, ağaç kütüğünün ağlaması ve taşlarla konuşması da birer mucizedir. Peki 10 Temmuz 615'te Ay ikiye bölündü mü?

Mekke döneminde müşriklerin Hz. Muhammed'den "Ay'ı ikiye yararsan sana iman edeceğiz" taleplerinden sonra gerçekleşmiş olması muhtemel ay'ın ikiye bölünmesi mucizesi kıyametten önce mi gerçekleşecek yoksa kıyametin hallerinden biri olarak mı kalacak?

Hicretten 5 yıl önce olan Ayın ikiye bölünmesi mucizesine Kur'an-ı Kerim'de Kamer Suresi'nde yer verilmiştir. Şakk-ul Kamer olarak adlandıran ve Kuran'ın yanısıra birçok Hadis-i Şerif'te de yer alan Ayın ikiye bölünmesi doğru mu?

Hz. Muhammed'e Allah tarafından verilen bir mucize olan Şakkul Kamer, Peygamberin bir el işaretiyle ayı ikiye bölmesi ve tekrar birleştirmesi mucizesidir.

AY İKİYE BÖLÜNDÜ MÜ?

Kuran ve Hadislerle sabit olmasına rağmen meydana geliş tarihi bakımından birçok ihtilaf mevcuttur. Bazılarına göre ayın ikiye bölünmesi henüz gerçekleşmemiş kıyamette gerçekleşecek bir olaydır. Yine bazılarına göre Ayın yarılması mucizesi İslam'ın Mekke döneminde gerçekleşmiştir.

AYIN YARILMA MUCİZESİ - THE MİRACLE OF LEAVİNG MOON - YouTube

Ayın yarılması hadisesinin hicretten önce Mekke’de gerçekleşmiş bir hadise olduğunu savunanlara göre bu durum Hz. Peygamberin hissî mucizelerinden birisidir. Kamer suresinde bahse konu olan hadise, müşriklerin Hz. Peygamberden bir mucize istemeleri üzerine
Mekke’de gerçekleşmiş bir olaydır. Bu konuda en önemli delil Kamer suresinin kendisi ve değişik sahabelerden gelen rivayetlerdir.

Ay'ın yarılması mucizesi | İlme davet

Ayın yarılması ile ilgili olarak ayetlerde şöyle buyrulmaktadır:

“Kıyâmet yaklaştı ve kamer (ay) yarıldı. Onlar bir mucize görürlerse hemen yüz çevirirler ve: Eskiden beri devam edegelen bir büyüdür, derler. (Peygamberi) tekzibeylediler. Hevâ (ve heves) lerine uydular. Hâlbuki (hayr-u şer) her iş bir gayeye bağlıdır”

Ayın yarılması hadisesi Hadis-i şeriflerde geniş olarak zikredilmiştir. Buharî bu konuyu, “Müşriklerin Peygamber (sas)’den kendilerine bir mucize göstermelerini istemeleri ve Peygamberin de onlara ayın yarılmasını göstermesi” şeklinde bir başlık altında incelemiştir. Konu, hadis-i şeriflerde şu şekillerde zikredilmektedir:

İbn Mesûd: “Ay Peygamber (sas) döneminde iki parçaya ayrıldı. Hz. Peygamber de: “Şahit olunuz.” dedi.

İbn Mesûd: Ay Peygamber (sas) zamanında yarıldı.

İbn Mesûd: Ay Peygamber (sas) döneminde ikiye yarıldı. Bir parçası dağın üzerinde diğeri ise daha aşağı taraftaydı. Peygamber (sas): “Şahit olun” dedi.”
Enes b. Mâlik: Mekkeliler Peygamber (sas)den kendilerine bir mucize göstermelerini istediler, o da ayın yarılmasını onlara gösterdi.
Abdullah ibn Ömer: “Biz peygamber (sas) ile beraberken ay yarıldı ve iki parça oldu. Peygamber (sas): ‘şahit olun, şahit olun’ dedi.”
İbn Abbas: “Ay Peygamber (sas) zamanında yarıldı.”
Cubeyr b. Mutim Babasından rivayetle şöyle der: “Ay Peygamber (sas) zamanında bir parçası bu dağ üzerinde diğeri de bunun üzerinde olmak üzere iki kısma bölündü. İnsanlar: ‘Muhammed bize sihir yaptı’ dediler. Bazıları da bize yapmış olsa dahi insanların hepsine yapmaya güç yetiremez.”

10 Temmuz Ay'ın ikiye bölünmesi doğru mu? İşte Hz. Muhammed'in (sas) mucizesi! ile ilgili etiketler Kuran-ı Kerim Hz. Muhammed ayın ikiye bölünmesi ayın ikiye yarılması kamer suresi şakkul kamer
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.