1 Temmuz piknik alanları açık mı, mangal yapmak serbest mi?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 1 Temmuz 2021 genelgesi sonrasında piknik alanları açık mı sorusu vatandaşların sıcak yaz günlerinde gündemini oluşturdu. Peki, 1 Temmuz piknik alanlarında mangal yasağı kalktı mı?

Koronavirüsle mücadele kapsamında normalleşme dönemine girilirken 1 Temmuz 2021 tarihinden geçerli olmak üzere bazı yasakların kaldırıldığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 1 Temmuz genelgesinde dikkat çeken detaylardan birisi de piknik/mesire alanları oldu.

Sıcak yaz günlerinde mesire alanlarına giderek piknik yapmak isteyen aileler, 1 Temmuz tarihinden itibaren pik alanlarında mangal yapmak serbest mi sorusuna yanıt aradı. Sokağa çıkma yasaklarının kaldırılacağı 1 Temmuz tarihinden itibaren pikniğe gitmeyi planlayan pek çok vatandaş hafta sonu mangal ve piknik yapılır mı diye araştırır oldu.

1 Temmuz piknik alanları açık mı, mangal yapmak serbest mi?

PİKNİK ALANLARINDA MANGAL YAPMAK SERBEST Mİ?

Koronavirüsle mücadele kapsamında 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren bazı yasakların tamamen kaldırılacağı belirtildi. Bu doğrultuda İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada,

Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirlenen kural ve esaslara uymak kaydıyla park, bahçe, kamp alanı, piknik/mesire alanı gibi yerlere dair ilgili genelgelerimizle getirilen ilave kısıtlamalar 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren kaldırılacaktır.

Yeni kararlara göre 1 Temmuz'dan itibaren piknik yerlerinde mangal yapılabilecek.

1 Temmuz piknik alanları açık mı, mangal yapmak serbest mi? ile ilgili etiketler pik alanları mangal
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.