1 milyon Suriyeli nasıl dönecek? Gözler Kabine Toplantısı'nda: Kritik gün bugün!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesİ bugün Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının ana gündeminde 1 milyon Suriyelinin geri dönüşü ve ekonomik gelişmeler var. Kabine toplantısında 1 milyon Suriyeli için hazırlanan dönüş projesinin değerlendirilmesi projenin takvimine ilişkin ayrıntıların masaya yatırılacağı belirtiliyor.

Kabine bugün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda öncelikli gündem başlığı sığınmacılar konusu olacak.

1 MİLYON SURİYELİ NASIL DÖNECEK?

Son günlerde sığınmacılar üzerinden yaşanan tartışmalar Kabinenin gündeminde olacak. İçişleri Bakanlığı 1 Milyon Suriyelinin ülkelerine dönüşü içi 8 aşamalı çalışma başlatıldığını duyurmuştu. Projenin detayları toplantıda ele alınacak.

SINIR GÜVENLİĞİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınır güvenliği ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele noktasında son rakamları paylaşması bekleniyor. Ayrıca terörle mücadele konusu kabinenin gündemindeki başlıklardan biri olacak. Bakan Akar Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde devam eden operasyonlara ilişkin kapsamlı bir bilgilendirme yapacak.

 

EKONOMİ GÜNDEMİ: ENFLASYONLA MÜCADELE

Enflasyonla mücadele kapsamında atılacak adımlar da değerlendirilecek. Fiyat istikrarının sağlanması noktasında atılacak adımlar da masada olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin toplantıda kapsamlı bir sunum yapması bekleniyor.

3600 EK GÖSTERGE

Kabine toplantısında 3600 ek gösterge konusu ele alınacak. Çalışmanın Mayıs ayı içinde Meclise sunulacağı açıklanmıştı. Kapsamı ve Hazineye maliyeti konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Bakanlığın yaptığı çalışmayı Kabineyle paylaşacak.

1 milyon Suriyeli nasıl dönecek? Gözler Kabine Toplantısı'nda: Kritik gün bugün! ile ilgili etiketler Suriyeli Erdoğan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.