1 Haziran okullar açılacak mı? Yarın 31 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi?

1 Haziran okullar açılacak mı sorusu öğrenciler tarafından merak edilmekte. Kademeli normalleşme döneminde sona doğru gelinirken yarın 31 Mayıs 2021 Pazartesi okullar tatil mi sorusu yeniden gündeme geldi. Peki, Haziran’da okullar ne zaman açılacak?

Milyonlarca öğrenci ile birlikte veliler kademeli normalleşme döneminde okulların ne zaman açılacağını sorgulamaya başladılar. Koronavirüs salgınında vaka sayılarının artması ile başlatılan kademeli normalleşme dönemi 1 Haziran tarihinde resmen sona erecek. Peki, okullar 1 Haziran’da açılıyor mu?

1 Haziran Salı Okullar Açılacak Mı?

MEB’den yapılan son açıklamada, “Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerimizin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12'nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında yüz yüze eğitime geçilecektir. Diğer kademelerdeki resmî ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitime devam edilecektir” ibaresi yer almıştı.

1 Haziran Salı gününden itibaren yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili karar, bu tarih öncesinde yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacak.

Yarın 31 Mayıs Pazartesi Okullar Tatil Mi?

Yarın 31 Mayıs Pazartesi gününde okullar tatil ancak uzaktan eğitim devam edecektir.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin her dersten tek sınav yapılacaktır.

1 Haziran okullar açılacak mı? Yarın 31 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi? ile ilgili etiketler 1 Haziran 31 Mayıs tatil okullar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.