Galaxy Note 7’nin patlaması Apple’a yaradı

Patladığı ve kullanıcıları tehlikeye attığı için geri çağrılmak zorunda kalınan Galaxy Note 7’nin bu Apple’a yaradı. iPhone satışları artmaya devam ediyor.

Bildiğiniz gibi Galaxy Note 7 büyük umutlarla piyasaya süren Samsung, tam bir hayal kırıklığı yaşadı. Şaksaklığı arj sırasında aşırı ısınan telefonun aşırı ısındığı ve patladığı ortaya çıktı ve Samsung telefonu piyasadan çekmek zorunda kaldı. Bugüne kadar satılan tüm Note 7’lerin iade edilmesini isteyen Güney Koreli teknoloji devi, bu hatalı modellerin yerine yenilerini verecek ve yine bu düzeltilmiş modelleri satışa çıkaracak.
Ancak yaşanan tüm bu patlama ve geri çağırma olayları Galaxy Note 7’nin satışlarına büyük darbe indirdi. Bu da yetmezmiş gibi yaşanan bu olaylar Samsung’un en büyük rakibine yaradı. Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, Note 7’nin yaşadığı bu sorunlar Apple’ın satışlarını oldukça iyi etkiledi. Note 7 almaktan vazgeçenlerin ilk tercihi iPhone oldu.
Kuo, bu yüzden Apple’ın telefon satışlarının beklentilerin üstüne çıkacağını düşünüyor. Amerikalı teknoloji devinin yıl sonuna kadar 65 milyon telefon satması bekleniyordu. Ancak Samsung’un yaşadığı sorunlardan sonra bu rakam 75 milyona çıkartıldı.

Galaxy Note 7’nin patlaması Apple’a yaradı ile ilgili etiketler Apple Galaxy Note 7
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.