Facebook ülkelere bilgi vermeyecek

Facebook yeni bir güvenlik özelliğini yakın süre içerisinde kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz dönemde Facebook, Whatsapp, Viber ve bunun gibi firmaların kişilerin verilerinin güvenliği konusundaki bakış açısı tartışılmış ve ardından Whatsapp ve Viber firması tarafından uygulamalara yeni güvenlik özellikleri eklenmişti. Günümüzde özellikle kişisel veri güvenliği konusunda açıkların olduğu malum ve bu açıklar kötü amaçlı kişiler tarafından kullanılarak ele geçirilebiliyor. Geçtiğimiz dönemde bazı hükumetler de uygulama üreticilerine başvurarak verilerin taraflarına verilmesi hakkında istekte bulunmuşlardı. Whatsapp gönderilen mesajları uçtan uca şifreleyerek bu sorunu çözdü. Çünkü kişilerin gönderdiği mesajları artık Whatsapp bile göremiyor.


FBI ve Apple arasındaki gerginlik

Yine bu güncel konuyla ilgili FBI ve Apple arasında gerginlik yaşanmıştı. FBI bazı verileri almak isterken Apple bu konuda net tavır gösterdi ve tartışmalar alevlendi. Bunun üzerine gözler dünyanın en fazla kullanıcısı olan sosyal ağına çevrildi. Bildiğiniz gibi Facebook’un da Messenger adında bir uygulaması bulunmakta ve bu uygulama içerisindeki veriler hali hazırda şifrelenmeden karşı tarafa ulaştırılıyor. Facebook’un bu konudaki çalışmaları sonuç verdi ve artık Messenger kullanıcıları da güvenli mesajlaşma özelliğine kavuşacak.
Yakın süre içerisinde aktif edilecek bu mod sayesinde mesajlaşma sırasında isterseniz şifreleme sistemini aktif ederek güvenli görüşme yapabileceksiniz. Fakat sizi uyarmamızda fayda var bu mesajları attığınız cihaz dışında verileri görmeniz mümkün olmayacak. Mesela cep telefonunuzdan güvenli mesaj ile bir arkadaşını ile görüştünüz. Eve geldiğiniz bilgisayarınızı açıp bu mesajları göremeyeceksiniz. Facebook Messenger‘ın bu özelliğini kullanmanız için uygulamayı güncellemeniz gerekecek.

Facebook ülkelere bilgi vermeyecek ile ilgili etiketler Facebook WhatsApp Viber
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.