Kilo vermek için bu gıdaları sofranızdan ayırmayın

Kilo vermek için bu gıdaları sofranızdan ayırmayın!Sağlıklı görünmek için fazla kiloları vermek oldukça önemli. Bazı gıdalar ise kilo vermeye yardım etmekle kalmıyor, hızlandırıyor.

Fit görünmek ve formda kalmak için yapmanız gerekenlerin başında dengeli ve sağlıklı beslenme yer alıyor. Günlük koşturmaca arasında dengeli beslenme her ne kadar zor olsa da bu konuda iradeli olarak sağlıklı yiyecekler tercih etmelisiniz. Kendinize ve metabolizmanıza uygun bir beslenme düzeni ile ömür boyu sağlıklı ve ideal bir yaşam sürebilirsiniz. İşte kilo vermenize yardımcı olan ve sofranızdan eksik etmemeniz gereken besinler:

1. SEBZELER

Kilo vermek için sebzelere sofranızda bolca yer vermelisiniz. Düşük kalorileri ve yüksek lif oranları sayesinde sebzeler hem daha az kalori almanızı sağlar hem de bağırsaklarınızı çalıştırarak metabolizmanızı hızlandırır. Günde en az 2-3 porsiyon sebze tüketmeye çalışın. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler ideal kilonuza ulaşmanızı kolaylaştırır.

2. MEYVELER

Posalı besinler olan meyveler ölçülü yendiğinde sağlıklı olduğu gibi az kalorili beslenmemize yardım eder. Ara öğünlerde şeftali, elma ve yarım muz yemek hem tok kalmamıza hem de posa yönünden zengin beslenmemizde rol oynar. Meyveler konusunda dikkat edilmesi gereken tek şey ölçüyü kaçırıp aşırı meyve tüketmemek. Unutmayın fazla meyve tüketmek içeriğindeki şekerden dolayı ekstra kalori almanıza neden olur.

3. PROTEİN

Protein yönünden zengin olan besinlere sofralarda yer vermek kasları besler ve metabolizma hızını artırır. Et, balık, tavuk ve hindi eti gibi protein yönünden zengin besinlerle beslenmek vücudun ihtiyacı olan günlük protein miktarını almamızı da kolaylaştırır. Ancak aşırı protein alımı vücudun yağlanmasına sebep olur. Bu nedenle protein miktarını abartmamakta fayda var.

4. KURU MEYVE

Abur cubur, şekerleme ve yağlı yiyecekler yerine ara öğünlerde belirli miktarlarda kuru kayısı, badem, ceviz gibi besinler tüketmek vücudunuzun ihtiyacı olan vitaminleri karşılamanızı sağlamasının yanında uzun süre doygunluk hissi vererek açlık krizlerini önler.

5. KALİTELİ KARBONHİDRAT

Beyaz ekmek, poğaça, açma gibi beyaz un kullanılarak yapılmış besinler yerine ekmek tercihinizi tam tahıllı ve kepekli olanlardan yana kullanın. Tahıl yönünden zengin ekmekler sizi uzun süre tok tutmasının yanında bağırsaklarınızı daha fazla çalıştırır ve metabolik hızını artırmaya yardımcı olur. Yulaflı besinler de kaliteli karbonhidrat içerdikleri için aynı işlevi görürler.

Kilo vermek için bu gıdaları sofranızdan ayırmayın ile ilgili etiketler sebze meyve kilo verme
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.